علت بالا رفتن آمپر ماشین چیست؟
هر ساله با شروع فصل گرما، رانندگان با مشکل بالا رفتن آمپر ماشین مواجه هستند. زمانیکه که از خودرویتان بیش از اندازه کار میکشید، خودرو شروع به داغ کردن میکند که در اصطلاح میگویند موتور ماشین جوش آورده است. اما بالا رفتن آمپر آب میتواند دلایل زیادی داشته باشد که در ادامه بررسی میکنیم.
بالا رفتن آمپر ماشین موقع کولر گرفتن
گاهی ممکن است هنگامی کولر خودروی خود را روشن میکنید آمپر آب سریعاً بالا برود و لازم است حد نرمال آمپر ماشین را نیز بدانیم. اگر این مشکل ادامهدار باشد، باعث جوش آوردن خودرو، و مشکلساز شدن برای شما میشود. این امر میتواند چندین دلیل داشته باشد که در زیر به آن اشاره میکنیم.
یکی از دلایل آن میتواند سوختن واشر سرسیلندر باشد اگر سرسیلندر سالم بود دو قسمت دیگری که باید چک کنید، رادیاتور و فن خودرو میباشد. اگر مشکل از رادیاتور باشد احتمالا کثیف شده و مانع از تبادل حرارتی میشود و باعث بالا رفتن دمای آب میشود.
اگر مشکل از فن خودرو باشد باید آن را تعویض کنید. نکتهی مهم این است که هنگامیکه موتور با دور بالا کار میکند نباید کولر خودرو را روشن کنید بلکه باید خودرو متوقف است یا در حال حرکت است کلاچ را بگیرید و بعد کولر را روشن کنید تا موتور تحت فشار قرار نگیرد. پس بهتر است برای جلوگیری از جوش آوردن ماشین همیشه وضعیت موتور، فن و مخزن مایع خنک کننده را بررسی کنید. همچنین بررسی دورهای واتر پمپ و ترموستات در کنار استفاده از مایع خنک کنندهی استاندارد به میزان کافی، از ضروریات نگهداری ماشین در فصل تابستان است.
هنگام جوش آوردن ماشین چه کار هایی نکنیم؟
شاید خیلی از شما ها هنگام جوش آوردن ماشین دستپاچه شوید و کارهای اشتباهی کنید که صدمات جبران ناپذیری را به خودروی شما وارد کند. در ادامه کارهایی را که نباید هنگام جوش آوردن خودرو انجام دهید را توضیح داده ایم:
هنگام جوش آوردن خودرو ماشین را خاموش نکنید
رایج ترین اشتباهی که اکثر ما ممکن است در شرایط حساس جوش آوردن خودرو انجام دهیم خاموش کردن خودرو است که اصلا کار درستی نیست و ممکن است سبب دفرمه یا ذوب شدن قطعات حساسی مثل واشر سرسیلندر، رینگ پیستون و یاتاقانها شود.
رانندگی نکنید
هنگامی که ماشین جوش می آورد بهترین راه متوقف کردن ماشین در نزدیک ترین جای ممکن است که در چنین شرایطی شما باید ماشین را متوقف کنید و موتور را در حالت روشن قرار دهید.
درپوش رادیاتور را باز نکنید
یکی از خطرناک ترین کار هایی که در این شرایط نباید انجام دهید، باز کردن درپوش رادیاتور ماشین هست. در این شرایط به دلیل دمای بالای آب رادیاتور احتمال پاشیدن آب و یا پخش شدن بخار آب و سوختگی وجود دارد.
روی موتور ماشین آب نریزید
خیلی از افراد بر این باورند که در این شرایط باید موتور ماشین را به روش های مختلف خنک کرد که اینکار اشتباه ترین کار ممکن است و نه تنها مشکل شما را حل نمی کند بلکه ممکن است باعث خرابی قطعات موتور نیز شود.
حال میخواهید بدانید بعد از جوش آوردن موتور چه باید کرد:
موقع جوش آوردن ماشین چه کنیم؟
اگر آمپر آب خودرو از محدوده نرمال بالاتر رفت و با روشن شدن فن نیز پایین نیامد توصیه میکنیم موارد زیر را انجام دهید:
- موتور ماشین را خاموش نکنید
- بخاری را روشن کنید
- به موتور ماشین فشار نیارید
- درب کاپوت را با احتیاط باز کنید
- درب رادیاتور را به هیچ وجه باز نکنید
- روی رادیاتور ماشین مقداری کمی آب بریزید
- مقداری آب به رادیاتور ماشین اضافه کنید
- تماس با امداد خودرو کالج بار
گاهی اوقات هنگام بروز این مسائل بهتر است با افراد متخصصی تماس بگیرید تا مشکل را رفع کنند زیرا پیدا کردن عامل جوش آوردن خودرو کار سختی است. از این رو تیم کالج بار در صورتیکه که خودرو شما نیاز به خودروبر هم داشته باشد، خود این مشکل را رفع میکند. خودروبر شیراز و جرثقیل خودروبر شیراز از خدمات کالج بار است.
سخن آخر
جوش آوردن خودرو مشکل بسیار مهمی است که با رعایت یک سری نکات ساده و انجام چکاپهای دورهای میتوان از آن جلوگیری کرد و عمر موتور خودرو را افزایش داد. تعویض سالانه مایع خنککننده، شستشوی رادیاتور، سرویس روغن بهموقع، برطرف کردن هرگونه نشتی مایع خنککننده و… میتوانند در پیشگیری از داغ شدن و جوش آوردن موتور تاثیرگذار باشند.